Yhdysvaltojen parhaat puolimaratonit, joita varten kannattaa matkustaa

author
5 minutes, 27 seconds Read

Tämän artikkelin luonnon parhaista puolimaratoneista toi OOFOS, parhaiden toipumissandaalien valmistaja pitkän matkan kisan päätyttyä luonnossa.

Uuden vuoden myötä tulee runsaasti uusia ja jännittäviä mahdollisuuksia ja kokemuksia. Puolimaratonin juokseminen on loistava tapa pysyä motivoituneena koko vuoden ajan ylläpitämään juoksurutiinia ja tutustua samalla uusiin osiin Yhdysvaltoja. Paikkakunta: Springdale, Utah
Best Half Marathon for: Tämä uskomattoman luonnonkaunis reitti Zionin kansallispuiston läpi vie juoksijat matkalle, jolta avautuvat näkymät mesoihin, vuorille, vesiputouksille, kanjoneille ja punaisille kalliomuodostelmille. Juoksijat kohtaavat haastavan ja mäkisen reitin, joka nousee 400 jalkaa koko kilpailun ajan. Jahtaa auringonlaskua The Watchmanin, Zionin kuuluisan vuorenhuipun, yllä samalla kun nautit polkua ympäröivistä elinvoimaisista punaisista kallioista. Tämä kilpailu on ollut loppuunmyyty viimeiset 6 vuotta, joten ilmoittaudu ajoissa!

Juoksu Sedona Half Marathon

Kuva Sedonan kauppakamarilta

Päivämäärä:
Paikkakunta: Sedona, Arizona
Best Half Marathon for: Pakoon talvea.
Maksu: 55 – 90 dollaria

Upea punainen kallio ja laajat laaksot pitävät sinut motivoituneena tämän mäkisen ja haastavan maratonin aikana. Sedona sijaitsee 4 590 jalan korkeudessa, joten varmista, että olet treenannut ja valmis korkeuteen. Tämä on yksi parhaista puolimaratonista, jos haluat lentää talveksi etelään ja nauttia Yhdysvaltojen vaikuttavimmista maisemista.

Race to Robie Creek Half Marathon

Päiväys: Paikkakunta: 18. huhtikuuta 2020
Paikkakunta: 1. huhtikuuta 2020
Paikkakunta: Paikkakunta: Boise, Idaho
Best Half Marathon For: Pushing your limits.
Maksut: $60

Tätä pidetään ”Luoteisen kovimpana puolimaratonina” ja se on ollut perinne Boisen juoksijoiden keskuudessa jo 40 vuoden ajan. Jos etsit haastetta ja haluat nähdä, kuinka paljon korkeuseroja jalkasi kestävät, tämä on paras puolimaraton sinulle. Kiipeät 13,1 mailin aikana 2 072 jalkaa. Rata alkaa Boisen vuoren juurelta ja päättyy Aldape Summitiin.

Covered Bridges Half Marathon

Päiväys:
Paikkakunta: 7. kesäkuuta 2020
Paikkakunta: Woodstock, Vermont
Best Half Marathon For: Maalauksellinen Uuden-Englannin maaseutu.
Maksu: 75 dollaria

Tämä koillis-Englannin puolimaraton on niin palvottu, että sen 2 300 paikkaa myydään säännöllisesti loppuun vain 30 minuutissa. Sen suosio saattaa johtua siitä, että tämä rata kiemurtelee Vermontin luonnonkauniiden katettujen siltojen ja viehättävän maaseudun läpi. Näköpiirissä oleva suosittu hiihtoalue, avoimet viljelysmaat ja matkan varrella kimmeltävät joet eivät myöskään tee pahaa. Ikäryhmien voittajat saavat jopa palkinnoksi kotiin Vermontin vaahterasiirappia ja juustoa. Se on koko koillisen kokemus.

Gorges Ithaca Half Marathon

Pvm: 13. kesäkuuta 2020
Paikkakunta: Ithaca, New York
Best Half Marathon For: Gorges-viikonloppuun.
Maksut: 75 dollaria

Tämä reitti ohjaa juoksijat Black Diamond Rail Trail -reittiä ja päällystettyä Cayuga Waterfront Trail -reittiä pitkin, tarjoten luonnonkauniin juoksun ohi kovapohjaisen häkätien ja lukuisten vesiputousten. Polku kulkee Cayuga Waterfrontin varrella, joka on yksi Länsi-New Yorkin tunnetusti kauniista sormijärvistä. Kilpailun jälkeiset juhlat sisältävät tarjoilun paikallisesta ruoasta ja juomista.

Anchorage Mayor’s Half Marathon

Päivä:
Paikkakunta: 20. kesäkuuta 2020
Paikkakunta: Anchorage, Alaska
Best Half Marathon For: Anchorage, Alaska
Best Half Marathon for: Vuoden pisimmän päivän juhlimiseen.
Maksu: 65-90 dollaria

Vuoden pisin päivä on juhlimisen arvoinen, varsinkin jos olet osavaltiosta, jossa aurinko nousee talvella klo 10 ja laskee klo 16. Anchoragen pormestarin puolimaraton kunnioittaa kesäpäivänseisausta 13,1 mailin matkalla Anchoragen Cook Inletin rannikkopolkuja pitkin. Juoksijat voivat myös nauttia tästä auringonvalon täyttämästä päivästä Last Frontierissa, josta on kirkkaana päivänä upeat näkymät Denalille ja juoksu metsäisillä poluilla, joilla on loputtomat vuoristonäkymät.

Missoula Half Marathon

Päivämäärä: Moulasoul: 28. kesäkuuta 2020
Paikkakunta: Missoula, Montana
Best Half Marathon For: Kalliovuoristonäkymät.
Maksut: $77-$87

Saat upeat näkymät kalliovuoristoon ja pääset tutustumaan Missoulan kaupunkiin tällä puolimaratonilla. Missoula isännöi 4 000 juoksijaa tässä maaseudulla järjestettävässä, pisteestä pisteeseen -kilpailussa, joka kulkee maaseudulla, josta avautuvat näkymät kalliovuorille, kimmeltävää Bitterroot-jokea pitkin ja päättyy Missoulan keskustaan, kaupunkiin, jolla on vahva lännenperintö. Varaudu korkeuseroihin – tämä kilpailu alkaa 3 200 jalan korkeudessa merenpinnasta.

Napa to Sonoma Wine Country Half Marathon

Päivä:
Paikkakunta: 18.-19. heinäkuuta 2020
: Napa, Kalifornia
Best Half Marathon For: Viinin ystäville.
Maksu: 180 dollaria

Hoitaa itseään pienellä viinillä 13,1 mailin juoksun jälkeen kuulostaa minusta oikealta itsehoidolta. Napa to Sonoma -puolimaraton on pisteestä pisteeseen -juoksu Kalifornian viinialueella sijaitsevien kumpuilevien viinitarhojen läpi. Juoksu alkaa Cuvaison Estate Wines -viinitarhalta ja päättyy maisteluun Sonoma Plazassa, jossa juhlitaan sitä, mihin jalkasi pystyvät. Juoksijat kokevat huikeat näkymät Napa-Sonoma Marshes Wildlife Area -alueelle, San Pablo Baylle ja Marin Countyn kukkuloille. Kilpailun päätteeksi järjestetään maalin jälkeiset juhlat, joissa on paljon tilaisuuksia maistiaisiin.

Aspen Golden Leaf Half Marathon

Pvm: Syyskuu 2020
Paikkakunta: Syyskuu 2020
Paikkakunta: Aspen, Colorado
Best Half Marathon For:
Maksu: 80 dollaria

Aspen Golden Leaf Half Marathon on ajoitettu niin, että juoksijat ovat haapojen reunustamien polkujen elävien syysvärien ympäröimänä. Tämä on pisteestä pisteeseen -rata, joka alkaa Snowmass Villagesta ja päättyy Aspeniin. Colorado Runner ja Trail Runner ovat nimenneet sen yhdeksi maan kauneimmista poluista. Tälle reitille lähtee vuosittain 1 000 vakavasti otettavaa juoksijaa. Takamaastopoluilla on suuria korkeusvaihteluita, joten tämä on tyypillisesti polkujuoksijoille, jotka etsivät kovatasoisia haasteita. Syksyn loistavat värit saattavat kuitenkin pitää sinut motivoituneena.

Bellingham Bay Half Marathon

Päivä: Syyskuu 17, 2020
Paikkakunta: Syyskuu 17, 2020
Paikkakunta: Bellingham, Washington
Best Half Marathon for: Luoteisen kauneus.
Maksut: $75-$115

Kilpailu kulkee luonnonkaunista Bellingham Bayta pitkin, mikä tekee siitä yhden PNW:n rauhallisimmista ja parhaista puolimaratonista. Juoksijat pääsevät nauttimaan vaikuttavista meri-, metsä- ja vuoristonäkymistä, jotka esittelevät eeppisen kolmiosaisuuden, joka tekee Tyynenmeren luoteisosasta niin erityisen. 2000 juoksijaa pääsee näkemään näkymiä läheisille San Juan -saarille, Mount Bakerille ja tietysti Bellingham Baylle. Kilpailu päättyy festivaaliin, jossa on elävää musiikkia, ruokaa ja olutpuutarha (juoksijat saavat yhden ilmaisen juoman).

Twilight Red Rock Half Marathon

Päivämäärä: Lokakuu 17, 2020
Paikkakunta: Las Vegas, Nevada
Best Half Marathon For: Juoksemiseen kuunvalossa.
Maksut: 75-100 dollaria

Tämä puolimaraton sijaitsee majesteettisesti Red Rock Canyonissa, joka on Las Vegasin alueen merkittävin luonnon aarre. Kilpailu alkaa juuri ennen auringonlaskua, jotta juoksijat voivat juosta kanjonin läpi ja samalla nauttia Red Rock Canyonin historiallisen kauniista auringonlaskuista. Juoksu jatkuu yöhön, jolloin aurinko vaihtuu kuuhun ja tähtiin. Juoksijat ohittavat Joshua-puut kuunvalossa ja näkevät Las Vegasin neonvalot kaukaisuudessa tällä luonnonkauniilla reitillä. Juoksijoilta vaaditaan heijastava vaatetus ja otsalamppu juostessa.

Tämän artikkelin on tuonut sinulle OOFOS.

OOFOS valmistaa terapeuttisia sandaaleita, jotka auttavat palautumaan pitkän juoksun jälkeen.