Mitä jos NBA:n pudotuspelien 1. kierros olisi paras viidestä?

author
5 minutes, 13 seconds Read

Koripallokeskustelu

Suuret tarinat, jotka hyppäävät heti esiin näistä tuloksista, ovat:

• T-Mac olisi päässyt kahdesti ulos ensimmäiseltä kierrokselta Magicin ja Rocketsin kanssa!
  • Detroitin vuoden 2003 joukkue meni ECF:iin asti (ja joutui siivottua nettiin Netsin vastaanotolla). Tuo olisi sen sijaan voinut olla 23-vuotiaan McGradyn Magic, jossa hän teki keskimäärin 31,7 ppg.
  • Koben uskomaton Game 4 esitys Sunsia vastaan vuonna -06 (2 valtavaa clutch heittoa pakottamaan OT:n ja sitten voittamaan pelin) olisi ollut sarjan sulkeminen. Samoin tämä Suns-joukkue vei Dallasin 6 peliin WCF:ssä.
  • 2007 Houston olisi eliminoinut Jazz-joukkueen, joka pääsi WCF:ään asti ja hävisi lopulliselle mestarille Spursille 5:ssä pelissä. T-Macin Rocketsilla olisi saattanut olla mahdollisuus, vaikka hänen pistetuotoksensa oli laskenut, koska Yao otti osan vajeesta.
  • 2014 pudotuspelit olisivat näyttäneet täysin erilaisilta. Kolme paras 5:stä -voittajaa oli erilaisia kuin paras 7:stä -voittajat meidän todellisuudessamme.

Mahdolliset vaikutukset muihin pudotuspeleihin

Jokainen näistä vaihtoehtoisista voittajista aiheuttaa aaltovaikutuksen muihin pudotuspeleihin. Se vaikuttaa paitsi 2. kierroksen otteluihin, myös mahdollisesti itse finaalisarjaan. Voimmeko arvioida näiden 1. kierroksen sarjojen vaikutusta paras viidestä -formaatin jälkeen?

Minulla oli alun perin tarkoitus etsiä ohjelmallisesti kauden otteluparitiedot jokaisesta upsetista ja laskea mahdollinen uusi mestari. Koska esimerkkejä on niin vähän, etsin ne vain käsin.

Kunkin ottelun osalta, jota ei koskaan tapahtunut, olen käyttänyt niiden kausisarjoja apuna lopputuloksen ennustamisessa.

1. 2003 R1: ORL etenee yli DET:n.
R2: ORL-PHI. ’03 Magic meni 2-2 kausisarjassa Sixersiä vastaan, joten ei ole heti selvää kumpi olisi päässyt ECF:ään.
ECF: ORL-NJN. Jos olisivat voittaneet ja pelanneet ECF:ssä Netsia vastaan niin olisivat taas jakaneet kauden ottelusarjat 2-2. Tämäkin vaikuttaa minusta heittämiseltä. Finaalit: ORL-SAS. T-Mac ja Magic olisivat voineet pelata finaaleissa Spursia vastaan. Magic oli hävinnyt molemmat ottelut Spursia vastaan sillä kaudella 0-2. Spurs ja MVP Tim Duncan vievät silti tämän sarjan, mutta T-Mac olisi vapautunut ajatuksesta, että hän ei pystynyt tekemään sitä pudotuspeleissä.
Mestarit: SAS (Todellisuus: SAS)

2. 2006 R1: LAL etenee PHX:n yli.
R2: LAL-LAC. Kaudella mentiin 2-2. Mutta Kobe oli tänä vuonna uskomaton uransa korkeimmalla pistemäärällä ja 81 pisteen pelillä. Playoffeissa ei ollut eroa – mies oli aivan tajuton keskialueelta ja kolmosesta 59% TS% ja 40% 3P%. Näen Lakersin vievän tämän sarjan, varsinkin 4. pelin vauhdilla Sunsia vastaan.
WCF: LAL-DAL. Lakers vei kauden sarjan täällä 2-1. Tämä yllätti minut. Tämä Lakersin joukkue oli todella roska ja odottaisin Dallasin tekevän heistä melko kevyttä työtä. Mutta ehkä, vain ehkä, he olisivat voineet mennä finaaleihin Miamia vastaan.
Finaalit: LAL-MIA. Kuvitelkaa kohtaus. Nuori D. Wade vastakkain Koben kanssa. Shaq vs. Kobe tarina. Shaqin ja Koben viimeisestä myrskyisästä yhteisestä kaudesta on vain kaksi vuotta aikaa. Tästä tulisi verilöyly. Kauden ottelusarja oli tasan 1-1. Tämä on kenen tahansa finaali. Mutta kun Koben ja Shaqin egot ovat tällä tavalla vaakalaudalla, se olisi helvetinmoinen näytös. Jos Lakers onnistuu nipistämään Mavsin ohi, olen hyvin kiusaantunut antamaan heille etulyöntiaseman tässä.
Mestarit: MIA / LAL (Todellisuus: MIA)

3. 2007 R1: HOU etenee UTA:n yli.
R2: HOU-GSW. Kyseessä on ”We Believe” Warriors, joka kaatoi juuri loistavan Mavs-joukkueen MVP Dirk Nowitzkin johdolla. Houston hävisi myös kauden sarjan 2-1. Tämä lienee Rocketsille taas tiensä päätepiste.
WCF: HOU-SAS. Jos Houston onnistuu etenemään, he kohtaavat San Antonion, jonka kanssa he kohtasivat kauden aikana 2-2. En kuitenkaan usko, että he purkavat myöhempää mestaria tuoreella isolla kolmosellaan.
Finaalit: HOU-CLE. Siltä varalta, että he pääsevät finaaleihin, he kohtaavat Lebronin ja Cavsin. He jakavat kauden sarjan 1-1. En usko, että Rockets onnistuu kaikissa kolmessa yllättäjässä.

4. 2010 R1: MIL etenee ATL:n yli.
R2: MIL-ORL. Bucksilla kolme L:ää kolmessa runkosarjan ottelussa Magicia vastaan. Bogut ei taida sisältää 2010 Dwight Howardia. Sori Bucks. Ainakin tulevaisuus on nyt valoisa!
Mestarit: LAL (Todellisuus: LAL)

5. 2014 R1: ATL etenee IND:n yli.
R2: ATL-WAS. Hawksilla on 1-3 saldo Washingtonia vastaan, ainoa voitto tuli OT:lla. He häviävät. Mutta lisää on luvassa vuonna 2014!

6. 2014 R1: TOR etenee BKN:n yli.
R2: TOR-MIA. Toronto meni 0-4 Heatlesia vastaan runkosarjassa. Kuolema, verot, Spurs pääsemässä Playoffeihin ja Lebronto. Raptors häviää ilman epäilyksen häivääkään. Vielä yksi viimeinen toivo muutoksesta vuonna 2014…

7. 2014 R1: MEM etenee OKC:n yli.
R2: MEM-LAC. Grit and Grind Grizzlies vei kauden sarjan 2-1. Lob cityllä oli vaikeuksia onnistua pudotuspeleissä. Grizz eteni.
WCF: MEM-SAS. Jos he etenevät seuraavalle kierrokselle, he kohtaavat lopullisen mestarin Spursin, jolle he hävisivät kaikki 4 peliä tällä kaudella. Tämä oli kova Memphisin joukkue, mutta kukaan ei pysäyttänyt Spursia vuonna 2014. Tuo San Antonion joukkue oli yksi parhaista joukkueista, jotka ovat koskaan pelanneet peliä.

8. 2015 R1: SAS etenee LAC:n yli.
R2: SAS-HOU. Puolustava mestari 2015 Spurs kohtaa Rocketsin, jonka se voitti runkosarjassa 3-1. He vievät sarjan mukavasti, kun Howard kamppailee Duncania vastaan.
WCF: SAS-GSW. Spurs kohtaa WCF:ssä lopullisen mestarin Golden State Warriorsin. Spurs vei kauden sarjan 2-1 ja voi helposti kaataa ykkössijan. Jos näin tapahtuisi (ja se on iso jos, kun Steph ja Klay puhkeavat kunnolla esiin näissä pudotuspeleissä), he kohtaavat Lebronin ja Cavsin finaaleissa.
Finaalit: SAS-CLE. Tämä olisi kolmas joukkue, jonka Spurs kohtaisi finaaleissa ja jonka pelaaja olisi Lebron James. He olivat jakaneet kauden sarjan 1-1. Tämä sarja olisi voinut olla hurja, sillä se olisi ollut jossain mielessä edellisvuoden uusintaottelu. Timmyllä saattaisi olla edessään vielä yksi sormus. Kummallista kyllä, tämä matchup on luultavasti parempi Lebronille kuin GSW:lle myös tuona vuonna. Olisi ollut hauska katsoa se on varma. Jos Spurs on tarpeeksi hyvä eliminoimaan GSW:n niin luultavasti vievät nämäkin finaalit, mutta vaikea sanoa.
Mestareita: SAS / CLE / GSW (Todellisuus: GSW)

9. 2016 R1: CHA etenee MIA:n yli.
R2: CHA-TOR. Kausisarja oli 1-2 Toronton hyväksi Charlotten ainoan voiton tullessa OT:lla. Raptors todennäköisesti eliminoi Hornetsin tässä.
ECF: CHA-CLE. Mutta jos Charlotte selviää niin he kohtaavat Lebronin ja Cavsin ECF:ssä. He hävisivät kausisarjan 1-3 (se kuuluisa peli, jossa Hornets voitti Lebronin joukkueen, mutta Kemba Walker jatkaa tappioputkeaan Lebronia vastaan jättämällä pelin väliin). Ottaen huomioon, että Kemba todennäköisesti pelaisi sarjassa, tämä on taattu sweep. 4-0. Cavs voittaa.
Mestarit: CLE (Todellisuus: CLE)