Kevin Harvick nousee kauden kuudennelle Buschin paalulle Teksasin karsinnoissa

author
1 minute, 59 seconds Read

FORT WORTH, Texas – Kevin Harvick otti ensimmäisen askeleen kohti paluuta takaisin Monster Energy NASCAR Cup Seriesin pudotuspeliviivan paremmalle puolelle, kun hän voitti paalun sunnuntain AAA Texas 500:een Texas Motor Speedwaylla (3 p.m. ET NBCSN:ssä, PRN:ssä ja SiriusXM NASCAR Radiossa).

Harvick, joka on 14 pisteen päässä neljäntenä olevasta Joey Loganosta, kun hän lähtee kahdeksannen kierroksen toiseen kilpailuun, kiersi 1,5 mailin radan ajassa 28,465 sekuntia (189,707 mph) voittaakseen toisen Buschin paalupalkintonsa Teksasissa, joka on sarjan kauden kuudes palkintosijoitus, ja uransa 31. palkintosijoitus.

SIIRTYNYT: Kuvat: Erik Jones, joka oli jo pudonnut pudotuspeleistä, oli toiseksi nopein ajalla 188,890 mph, 0,123 sekuntia Harvickia jäljessä. Pudotuspelitaulukossa toisena oleva Denny Hamlin ajoi kolmanneksi ajalla 188,12 mph, ja häntä seurasivat Kurt Busch, Alex Bowman ja Aric Almirola.

”Parasta on se, että automme ajoi eilen todella hyvin kisatrimmissä ja sillä oli vielä paljon vauhtia, kun laitoimme sen tänään karsintatrimmiin”, sanoi Harvick, joka on voittanut kaksi viimeistä pudotuspelien osakilpailua Texasissa. ”Toivottavasti pystymme pitämään rata-asemamme.”

”Kuten näitte viime kisassa (Texasissa), haluat olla kärjessä ja varikkostrategian oikeassa kierrossa. Se, että meillä on ensimmäinen varikkopysäkki, on ehdottomasti etu täällä. Siitä tulee rata-asemapeli, ja toivottavasti pystymme pelaamaan sen oikein ja pitämään itsemme kärjessä.”

Logano starttaa 11. sijalta yrittäessään suojella asemiaan sarjataulukossa. Muut playoff-kuljettajat ansaitsivat seuraavat lähtöpaikat: Kyle Busch 12., Kyle Larson 13., Chase Elliott 14., Ryan Blaney 15. ja Martin Truex Jr. 17.

Truex on jo karsintakelpoinen marraskuun 17. päivä ajettavaan Championship 4 -kilpailuun Homestead-Miami Speedwaylla viime sunnuntain Martinsvillen voiton ansiosta.

Martinsvillessä rikkoutuneen akselinsa ja 36. sijan jälkeen Elliott jää Loganoon 44 pisteen päähän, ja hänen on luultavasti voitettava jompikumpi kahdesta seuraavasta kilpailusta, jos hän haluaa edetä Championship 4:een.

John Hunter Nemechek ajoi viime lauantaina Martinsvillessä kouristuskohtauksen saaneen Front Row Motorsportsin kuljettajan Matt Tifftin sijaisena 29. karsintalähtöön.

”Se oli ensimmäinen karsintalähtö, jonka olen koskaan ajanut Cup-autolla”, Nemechek sanoi. ”Se oli aika mielenkiintoista. Menimme tänään nopeammin kuin eilen. Se on positiivista. Meistä tulee nopeampia joka kerta kilparadalla. Minulle on aivan uusi asia olla täällä Cup-tallissa. Erilaiset tilanteet, aivan uusi tiimi. Erilainen viestintä. Paljon muuttujia, jotka vaikuttavat tähän viikonloppuun.”

”Olen todella kiitollinen tilaisuudesta, jonka (omistaja) Bob (Jenkins) ja kaikki Front Row Motorsportsin työntekijät antoivat minulle. Vihaan sitä, että olosuhteet ovat tällaiset. Toivon todella pikaista paranemista Matt Tifftille ja toivon, että hän on pian takaisin kilparadalla.”